Lägerinfo

Lite kort historik
Limalägret arrangeras av Equmenia-föreningarna (fd. SMU) i Nordmarken och Arvika med omnejd. Lägret har funnits sedan 1983 och vänder sig till ungdomar från åk 7 t.o.m. 20 år.

Vi har nästan alla åren hyrt Ungärde skola i Lima strax söder om Sälen. Där bor vi i klassrum som några dagar senare används av Vasaloppsåkare som också behöver lite sömn. Vi har åkt skidor i flera olika liftsystem i Sälenfjällen.

Vem får följa med?
Du som går i 7:an och t.o.m. du som är 20 år gammal. Lägret är öppet för alla, men du ska delta i din Equmeniaförenings verksamhet innan lägret, så att vi lär känna varandra.

Passar lägret även gymnasieungdomar?
Lägret passar jättebra för alla upp till 20 år! Alla som går på gymnasiet eller är äldre bor i en egen avdelning. Häng på du också!

Måste jag vara kristen?
Självklart inte, men precis som du är van från din Equmeniaförenings verksamhet så vilar lägret på en kristen grund.

När är lägret 2024?
Från lördag 24 februari till och med torsdag 29 februari. På lördag förmiddag plockar bussarna upp oss på flera olika hållplatser i bl.a. Töcksfors, Årjäng och Arvika under förmiddagen. Mer info om busstider och hållplatser kommer att finnas här på hemsidan strax innan lägret.
På torsdagen kommer vi hem till samma hållplatser framåt kvällen.

Hur åker vi dit och hem?
Med säkra, trygga och lugna busschaufförer i sköna bussar.

Hur bor vi?
I skolsalar på Ungärde skola i Lima, strax söder om Sälen i Dalarna. När vi kommer dit finns madrass, filt och kudde. Du ska ha med dig lakan, påslakan och örngott. OBS! Inga luftmadrasser eller sovsäckar är tillåtna, för det har vi inte plats för i bussens bagageutrymme. Mer information, som t.ex. utrustningslista, får du av din ledare i januari.

Vad får vi för mat?
Lägrets egna kockar och kökspersonal med lång erfarenhet av matlagning på läger går upp tidigt varje morgon och förbereder en god frukost som står framdukad när vi vaknar. Under dagen serverar vi varm lunch i backen (t.ex. korv, soppa eller hamburgare). När vi kommer tillbaka till skolan på eftermiddagen serveras hemlagad middag och till sist får vi kvällsmat i form av smörgås eller liknande. Maten på Limalägret är känd för att vara god och vällagad. Matsedel för lägerveckan kommer att presenteras på hemsidan några veckor innan lägrets start.
Om du behöver någon form av specialkost anger du det i samband med anmälan.

Du tar själv med lite matsäck för ditresan, men direkt när vi kommer fram (ca kl. 15.00) serveras lägrets första middag.
På hemresedagen äter vi lunch innan vi kliver på bussarna för hemresa. I samband med frukosten ges den som vill möjlighet att bre några extra smörgåsar att äta under hemresan.

Vad gör vi på dagarna?
Förutom slalom och snowboard anordnar vi varje dag längdskidåkningsturer. Du kan också välja på utelek, testa icecart (kostar ca 150 kr, betalas på plats), bara hänga i skidanläggningen eller mysa på ett café eller i en värmestuga. Lägret ordnar lunch i backen.
Någon av dagarna kommer det finnas möjlighet för den som vill att stanna kvar på skolan och välja på aktiviteter där, t.ex. pyssel, sport, häng och film.

Vad gör vi på kvällarna?
Efter skidåkningen äter vi hemlagad middag och umgås, pysslar, spelar spel, sportar eller bara vilar. Det blir också kvällsprogram, studier och andakt varje kväll.

Vad kostar lägret?
Se anmälningsfoldern som du hittar på startsidan. Där framgår både lägeravgiften och kostnaden för Skipass.

Har du frågor?
Kontakta din ledare. Se även sidan kontakt.